Wie ben ik?

Mijn naam is Veerle Wauters (°1975).

In 2003 startte ik mijn praktijk als psychotherapeute.

Van jongs af aan wist ik dat ik een sociaal beroep zou doen. Aanvankelijk dacht ik er nog over om muziektherapie te gaan doen, maar uiteindelijk koos ik voor orthopedagogiek aan de KULeuven.

Ik heb genoten van de opleiding, de vele nieuwe kennis die ons werd aangeboden, maar ik miste het praktische en sociaal-emotionele aspect. De nadruk lag op het studeren van boeken en veel minder op het ontwikkelen van een goede houding, een juiste instelling.
Ik zat zelf met veel vragen: wie ben ik, hoe ben ik geworden tot wie ik ben, wat heb ik meegekregen van thuis, welke invloed hebben vrienden gehad, welke mogelijkheden heb ik in mij,…? Zo kwam ik terecht bij Willy Colebrants, psychotherapeut in Mechelen. Hij gaf me kaders en inzichten waarbinnen ik kon denken en zoeken. Hij leerde me dat ik meer was dan het denkende hoofd. Ik kreeg meer contact met mijn gevoel.

Enkele jaren na mijn afstuderen aan de KULeuven begon ik met de opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie. Deze opleiding opende een nieuwe wereld voor mij. Ik kwam in contact met mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn creativiteit en steeds meer met de stilte en de vreugdevolle kern in mezelf. Ik ontdekte nieuwe mogelijkheden en merkte dat ik die niet altijd kwijt kon in mijn job als thuisbegeleidster.

In 2003 begon ik mijn praktijk als speltherapeute in bijberoep, naast mijn werk als thuisbegeleidster. Stilaan bleek de combinatie niet meer houdbaar: voor beide jobs moest ik vooral na de schooluren werken, afspraken liepen uit en overlapten elkaar,…
Nadien heb ik verschillende halftijdse jobs gecombineerd met mijn praktijk. Ik ben op die manier langs verschillende voorzieningen, het onderwijs en bedrijven gepasseerd. Ik leerde veel mensen kennen, ontwikkelde verschillende aspecten van mezelf en werd een rijker persoon.
Al deze ervaring mag ik inzetten in mijn werk binnen Jugo.