Welkom!

Op deze site neem ik je graag mee naar de wereld van spel en stilte. Twee elementen die misschien niet meteen gelinkt lijken, maar die zoveel met elkaar te maken hebben en die me allebei in de stroom van leven en passie brengen… Twee elementen die ik meeneem in mijn werk met kinderen en volwassenen.

Wat is de essentie van heling (emotioneel/fysiek)?

Jaren geleden stelde ik me de vraag: er zijn zoveel therapeutische methodieken, zoveel vormen van healing en genezingskunsten, maar wat is nu de essentie van heling die ten grondslag ligt aan al deze verschillende vormen? Na vele omwegen ben ik bij Nondualiteit uitgekomen. Jeff Foster verspreidde onlangs een tekstje via Facebook en wat mij betreft, omschrijft hij hier helemaal wat voor mij de essentie is van heling:

When you sit with a friend in pain,
when their world no longer makes sense;
when confusion rages and
no rest is to be found.

Just for a moment,
will you resist the temptation
to make things better,
to reassure them,
to provide answers,
even to heal them?

Will you offer your stillness, your listening,
your presence, and the warmth
of your immediacy?

Will you hold them in your heart,
with the same tenderness
of a mother holding her little one?

Will you embrace them where they are,
without needing them to change or transform
according to your own needs and schedule?

Will you stay close,
holding your own impatience
and discomfort near?
Will you look into their eyes
and see yourself?

Will you stay in the inferno of healing
with them, trusting in disintegration,
knowing that you are only witnessing
the falling away of an old dream?

Sometimes in doing nothing
everything is undone,
and love is revealed to be
the only true medicine.

– Jeff Foster and Matt Licata

Maak zelf je natuurlijke verzorgingsproducten.

Wij meisjes zien er graag goed uit en ruiken ook graag lekker 🙂 De verkoop van verzorgingsproducten garandeert dan ook jaarlijks een omzet van honderdduizenden euro’s in België alleen al…
Maar heb je ooit al eens de lijst met ingrediënten gelezen op je deo, je bodylotion, je shampoo? De hoeveelheid chemische bestanddelen die je bijna niet kan uitspreken, is enorm! En al deze chemicaliën komen in je lichaam terecht zonder dat we precies weten welke gevolgen dit kan hebben op onze gezondheid.
Daarom koos ik ervoor al mijn verzorgingsproducten zelf te maken. Gaande van deo, naar tandpasta en shampoo, tot bodylotion en handcrème,… Gezonder en nog goedkoper ook! 🙂

Wil je ook graag leren hoe je deze producten kan maken op basis van eenvoudige huis-, tuin- en keukenmiddeltjes? Wil je ook weten wat je op je lichaam smeert? Kom dan naar onderstaande reeks van drie workshops. Klik hier voor meer info…

Weer 100% aan het werk in mijn eigen praktijk…

Sinds december 2009 werk ik enkele uren per week (eerst één dag, nadien twee dagen) in de groepspraktijk ’t Labyrint in Ham. Deze samenwerking heeft me veel ervaring en bijzondere contacten geboden. Ik heb in ruil daarvoor mijn ervaring, deskundigheid en betrokkenheid ingezet.
Nu, zo’n drie jaar later, is het tijd om weer helemaal mijn eigen weg te gaan. Alle domeinen in mijn leven zijn aan het verschuiven (verhuizen, opstart van een eigen uitgeverij) en blijkbaar is het nu ook tijd om terug te keren naar mijn nest: mijn eigen praktijk in Scherpenheuvel. Vanaf 1 april zal ik weer 5 dagen per week aan het werk zijn in Scherpenheuvel.
Ik wil graag de collega’s in ’t Labyrint van harte danken voor de fijne samenwerking en ik kijk ernaar uit om over de grenzen van de beide praktijken heen een manier van samenwerking te kunnen blijven behouden.

Mijn eerste zelfgeschreven boekjes zijn een feit!

Jawel, het is zover: mijn eerste zelfgeschreven boekjes zijn er! Sinds 1 februari staat hier een grote stapel dozen met boekjes die wachten op een nieuwe eigenaar.
De verhalen in deze boekjes kwamen tot stand in mijn werk met kinderen. Op basis van hun thema/probleem schrijf ik verhalen waarme ze hun probleem in een metafoor voor zich krijgen zodat ze er op een dieper niveau, onbewust mee aan de slag kunnen.
Doorheen de jaren merkte ik dat ik de verhalen die ik voor bepaalde kinderen schreef, ook kon gebruiken voor andere kinderen. Zo ontstond het verlangen om de verhalen te gaan uitgeven zodat veel meer kinderen in contact kunnen komen met deze helende verhalen.
Het afgelopen jaar heb ik mijn eigen uitgeverij opgestart: wave. En nu ligt de eerste uitgave van wave op tafel…
Spannend om de eerste creatie zo helemaal gerealiseerd te zien! En het is vooral spannend om ze nu aan iedereen te laten zien. Het is niet omdat ik enthousiast ben dat iedereen dat zal zijn… Wat als ze niet goed onthaald worden? Typische angsten van de creatieveling zeker?
De eerste reacties die ik krijg, zijn gelukkig heel positief. Op die vibes gaan we verder!
Ze zijn uiteraard nog altijd te koop via de webshop of op afspraak bij mij (Scherpenheuvel).
Men zegge het voort!!